Ook zijn er interessante overzichtsartikelen over de laatste trends in de branche. In 2022 gaan we met ingang van dit nummer terug naar een uniform concept en integreren we de interessante artikelen uit de branche in Elektor magazine. Met een sterkere focus op één hoofdonderwerp – zonder dat dit ten koste gaat van de dekking van het hele spectrum van elektronica in onze uitgaven - kunnen we verschillende gebieden uitgebreider en diepgaander behandelen.
U kunt hier uit de eerste hand vernemen wat de ontwikkelingsafdelingen van de fabrikanten zojuist op de markt gebracht hebben. Er zijn ook interessante overzichtsartikelen over de nieuwste trends in de industrie. In 2022 integreren we interessante industrie-gerelateerde artikelen in Elektor magazine.

Elektor Editie Maart/April

 

 
In maart/april richten wij ons op "Embedded Development". Het Content- en Lab-team van Elektor presenteert een verscheidenheid aan projecten en achtergrondartikelen over kleine processoren. Op pagina 52 behandelen we twee actuele trends in de embedded-wereld, de veilige programmeertaal Rust en het beheer van firmware. Vanaf pagina 6 legt Elektor Lab ingenieur Mathias Claussen uit hoe u een RISC-V processor kunt "bouwen" en bedienen. Voor beginners en makers bieden wij een nuttig overzicht van betaalbare borden op basis van de Raspberry Pi RP2040 (p. 28), en een beknopt overzicht van de seriële plotter van de Arduino (p. 15). Wij voegen ook verschillende projecten bij, waaronder een bufferbord voor de Raspberry Pi (p. 24), een contactloze lichtschakelaar (p. 42), en een draadloze/seriële interface (p. 91). Wij moedigen u aan om met ons te ontwikkelen!
 

 
visuals-mag3.jpg

Webinar

 

20220315153907_Banner-Webinar-Embedded-1600x931.jpg

Geïnteresseerd in embedded ontwikkeling? Wil je programma's schrijven voor ingebedde ontwerpen? In Elektor's komende live webinar introduceren Elektor Lab ingenieur Mathias Claußen en hoofdredacteur Jens Nickel PlatformIO, een handige open-source, cross-platform IDE om te ontwerpen en samen te werken met talloze andere embedded ontwikkelaars. Ze delen hun ervaringen en beantwoorden je vragen.

Mathias Claußen begon als een technicus opgeleid voor IT-systemen en behaalde een BSc in Electrical and Information Engineering en een MSc in Microelectronic Systems. Hierna werkte hij als projecttechnicus voor embedded ontwikkeling en richtte hij zich op op ARM Cortex-M gebaseerde architecturen en real-time besturingssystemen. Mathias kwam in 2018 bij Elektor werken als onderdeel van het Elektor Lab-team dat zich voornamelijk op software richtte.

Jens Nickel is Elektor's hoofdredacteur. Naast programmeren houdt hij van elektronische muziek en videoproductie. Je kunt zijn recente Elektor artikelen lezen op https://www.elektormagazine.nl/nickel.
 

 

Newsletter

 

Elektrotechnici, makers en studenten over de hele wereld lezen Elektor's wekelijkse E-Zine voor nieuwe elektronicaprojecten, technische informatie, product nieuws, diepgaande interviews met vooraanstaande elektrotechnici uit de branche en nog veel meer. We hebben voor elk wat wils, van Raspberry Pi- en Arduino-fans tot professionele technici die geïnteresseerd zijn in embedded programmering. Abonneer je op ons gratis E-Zine om deze geweldige content rechtstreeks in je inbox te ontvangen!

 

 

visuals-ezine-.jpg