Bent u geïnteresseerd in PCB-ontwerp met behulp van KiCad? Als u het webinar van vorige week hebt gemist, ontdek het dan nu op replay! Deze video met Peter Dalmaris (Tech Explorations) en Brian Tristam Williams (Elektor) biedt waardevolle inzichten in de nieuwste versie, KiCad 8. Peter, een productieve auteur en docent bekend om zijn "KiCad Like a Pro" serie, brengt jaren ervaring in elektronica ontwerp met zich mee. In deze sessie belicht hij de belangrijkste verbeteringen die het ontwerpen efficiënter en gebruiksvriendelijker maken, vooral als u heeft geüpgraded van vorige versies. Peter vertelt hoe de stabiliteit en volwassenheid van KiCad 8 bijdragen aan dit soepele proces, waardoor een naadloze overgang voor alle KiCad-gebruikers mogelijk is.

De webinar gaat ook in op nieuwe UI-functies die zijn ontworpen om het ontwerpproces te stroomlijnen. Zo biedt het eigenschappenvenster eenvoudig toegang tot de details van componenten zonder meerdere keren te hoeven klikken en zorgt de integratie tussen de schematische en lay-out editors voor snellere overgangen tussen weergaven.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over KiCad 8!


Voor degenen die niet graag zelf footprints maken, gaat Peter in op hoe KiCad 8 deze stap vereenvoudigt, dankzij de uitgebreide bibliotheekondersteuning van platforms zoals SnapEDA en Ultra Librarian. Het gebruik van deze bibliotheken kan u veel tijd besparen.

Voor gevorderde gebruikers is een interessante functie die Peter benadrukt, de introductie van Python API's in KiCad 8. Met deze API's kunt u repetitieve of complexe taken automatiseren, wat veel tijd kan besparen. Peter legt bijvoorbeeld uit hoe u een Python script kunt schrijven om automatisch een complexe PCB layout te genereren, zoals het plaatsen van 300 SMD LED's in een nauwkeurig spiraalpatroon. In plaats van elke component handmatig te plaatsen, kan het script de geometrie definiëren en alle componenten in enkele seconden plaatsen. Dit niveau van automatisering, gecombineerd met het geoptimaliseerde routingsysteem van KiCad, kan de tijd die besteed wordt aan ingewikkelde ontwerpen aanzienlijk verminderen. Natuurlijk is het bovenstaande slechts een kort overzicht. De video staat vol met andere waardevolle tips en inzichten! Bekijk hem nu hieronder:
 

Leer meer over PCB-ontwerp

Wilt u meer leren over PCB-ontwerp, prototyping, productie of elektronica in het algemeen? Bekijk alle educatieve video's en maak gebruik van de kennis van experts op ons Elektor YouTubekanaal en ons Elektor Industry YouTubekanaal. Abonneer u op Elektor's wekelijkse nieuwsbrief om regelmatig deskundige technische kennis en inzichten te ontvangen.