De toekomst van elektronica is niet langer een verre droom—electronica 2024 brengt het naar het heden. Als onderdeel van electronica Fast Forward, powered by Elektor, zijn vijf baanbrekende startups geselecteerd die van 12 tot en met 15 november in München, op Stand B4.440 baanbrekende innovaties zullen presenteren. Deze technologieën zullen de industrie veranderen en de toekomst van de elektronica vormgeven. Belangrijke spelers uit de industrie, waaronder NXPMikroE, Mouser en PCBWay, ondersteunen het evenement om groei en samenwerking binnen de elektronicagemeenschap te bevorderen.

Hier is een voorproefje van de electronica-startups die vooroplopen:

  1. BTRY (Zwitserland) – revolutioneert energieopslag met hun solid-state lithium-ion batterij die in slechts één minuut oplaadt, een energiedichtheid heeft van meer dan 1.000 Wh/L en een levensduur van meer dan 10.000 cycli. Ideaal voor IoT- en medische apparaten, deze innovatie gaat onze kijk op batterijtechnologie in de elektronica-industrie veranderen.

  2. ICECAP (Malta) – is gespecialiseerd in energie-efficiënte koelsystemen voor compacte elektronica. Hun technologie zorgt voor hoogwaardige thermische beheersing en richt zich op sectoren zoals fotonica, telecommunicatie en medische beeldvorming. Ze maken de toekomst van elektronica slimmer en koeler.

  3. BANYAN.ECO (Frankrijk) – Met de groeiende aandacht voor duurzaamheid loopt BANYAN voorop in de elektronica door het vereenvoudigen van de rapportage over CO2-uitstoot. Hun AI-aangedreven platform automatiseert het volgen van emissies en biedt bedrijven realtime inzichten om hun milieueffecten te verbeteren.

  4. Nightjar (India) – De bescherming van wilde dieren en het milieu is belangrijker dan ooit, en TrailGuard AI van Nightjar staat hierin voorop. Dit realtime camerasysteem detecteert illegale activiteiten zoals stroperij en houtkap, en bewijst dat de toekomst van natuurbescherming in slimme elektronica ligt.

  5. SPEEDPOX (Oostenrijk) – SPEEDPOX biedt met hun zelfuithardende epoxyhars technologie snellere, veiligere en schonere oplossingen voor industrieën zoals de auto- en bouwsector. Hun geavanceerde materialen maken de toekomst van elektronica-productie efficiënter en duurzamer.

Bij electronica 2024, zal Stand B4.440 het middelpunt zijn voor het verkennen van deze baanbrekende technologieën. Deze startups laten zien dat The Future is Now. Hun innovaties zijn niet slechts theoretisch—ze vormen vandaag de toekomst van elektronica

Kom en ervaar hoe deze technologieën industrieën transformeren en vooroplopen in de toekomst.