Bij Elektor hebben we een passie voor elektronica en technologie, en als trotse Raspberry Pi-partners en resellers krijgen we vaak de unieke kans om in contact te komen met inspirerende mensen van over de hele wereld. Door deel uit te maken van de levendige Raspberry Pi-gemeenschap kunnen we innovators ontmoeten en verhalen delen die technologie gebruiken om een echt verschil te maken in hun gemeenschap. Bekijk in de video van deze week een vriendschappelijk gesprek dat we onlangs hadden met Marina Muñoz en Carlos Luna van Generación Tec.

Ze delen hun inspirerende reis om technologie en onderwijs samen te brengen in Peru. Dit dynamische duo heeft hun passies samengevoegd - Marina's toewijding aan lesgeven en Carlos' expertise in technologie – om de digitale kloof in plattelandsgemeenten te dichten. Ze vonden een perfecte partner in Raspberry Pi en gebruikten deze betaalbare computers om kinderen en gemeenschappen in Peru digitale vaardigheden bij te brengen.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Raspberry Pi!


Een hoogtepunt van het interview is hun verhaal over hoe ze begonnen met Raspberry Jam-evenementen, aanvankelijk zonder veel steun van scholen of leerlingen. Maar door doorzettingsvermogen bouwden ze een gemeenschap op van makers en tech-enthousiastelingen. Na verloop van tijd sloten scholen zich aan en begonnen leerlingen hun eigen innovatieve projecten te presenteren. Hun werk laat zien hoe technologie het onderwijs kan transformeren en creativiteit en probleemoplossing in jonge geesten kan stimuleren.

 Brians vragen onderzoeken de impact van hun werk en hoe ze erin slaagden om niet alleen leerlingen te inspireren, maar ook een breder publiek van ingenieurs en makers. Dit interview is een blik op hoe één initiatief klein kan beginnen en kan uitgroeien tot een beweging die de digitale kloof dicht en een toekomst van technisch vaardige burgers in afgelegen gebieden creëert. Bekijk de video hieronder:

 

Ontdek meer Raspberry Pi

Wilt u meer leren over Raspberry Pi, programmeren, sensoren of elektronica in het algemeen? Bekijk alle educatieve video's en maak gebruik van de kennis van experts op ons Elektor YouTubekanaal en ons Elektor Industry YouTubekanaal. Abonneer u op Elektor's wekelijkse nieuwsbrief om regelmatig deskundige technische kennis en inzichten te ontvangen.