Hoe berg je je SMD-componenten, weerstanden, condensatoren, andere kleine onderdelen en schroeven op? Ontdek in de video van deze week twee producten die je kunnen helpen je lab te organiseren: een componentendoos en een kleine labelprinter. De onderdelendoos van het merk Elektor Labs is een stapelbare, duurzame doos van hard plastic van 28 x 21,5 centimeter. De twee stevige sluitclips zorgen ervoor dat de doos in alle situaties gesloten blijft. Binnenin zitten 128 kleine vakjes, gerangschikt in een raster van 8x16; deze zijn ideaal voor het opbergen van een hele reeks kleine onderdelen. De compartimenten zijn voorzien van een afneembaar deksel. In het deksel van de doos zelf zit schuim om te voorkomen dat de compartimenten per ongeluk opengaan als het deksel dicht is. Dit product wordt ook geleverd met een assortiment speciaal ontworpen labels voor de kleine dekseltjes en grotere labels voor de hele doos. Er is ruimte om ze op de bovenkant en aan drie kanten van de doos te plakken, wat handig is om individuele dozen te herkennen als je er meer dan één stapelt. 

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Prototyping & Production!

Persoonlijk vind ik het fijn om duidelijk afgebakende opbergruimtes te hebben. Sommigen beweren dat een rommelig bureau de creativiteit stimuleert en daar zit ongetwijfeld een kern van waarheid in! In ieder geval heb je zo letterlijk alles binnen handbereik. Maar zo nu en dan is het tijd om op te ruimen en dan kan een beetje organisatie het verschil maken. Dit brengt ons bij het labelen van de verschillende zip-lock zakjes, lades, dozen en andere opbergers die je misschien gebruikt. Om je hierbij te helpen is de Niimbot D110 een compacte draagbare labelprinter die wordt aangestuurd via bluetooth. Om hem te gebruiken heb je je smartphone nodig, die eenvoudig in te stellen is. Een rol etiketten in de printer laden is supereenvoudig: open de printer, laat de rol er met het uiteinde uitsteken, sluit de printer en je kunt aan de slag! Je kunt meteen beginnen met afdrukken. 

Bekijk deze producten in de video hieronder. Beide zijn verkrijgbaar in de Elektor Store, bekijk ze eens! Wat zijn jouw eigen tips voor het opbergen en organiseren van onderdelen en gereedschap? Vertel het ons in het commentaargedeelte.

Ontdek meer zelfbouw elektronica

Wil je meer leren over componenten, schakelingen, microcontrollers of elektronica in het algemeen? Bekijk alle educatieve video's en maak gebruik van de kennis van experts op ons Elektor YouTube kanaal en het Elektor Industry YouTube kanaal. Abonneer je op de wekelijkse nieuwsbrief van Elektor om regelmatig deskundige technische kennis en informatie te ontvangen.


Vertaling: Hans Adams