Polymeerlaag verandert contactlenzen in computerschermen
Wetenschappers van het Future Industries Institute van de University of South Australia hebben met succes een ‘proof of concept’-onderzoek uitgevoerd met een dunne, geleidende polymeerlaag op een contactlens. Hiermee wordt het mogelijk om kleine elektrische schakelingen te bouwen die veilig zijn voor gebruik op een menselijk oog. Deze nieuwe technologie zou weleens één van de veiligste manieren kunnen zijn om mensen en hun slimme apparaten dichter bij elkaar te brengen.
Wetenschappers van het Future Industries Institute van de University of South Australia hebben met succes een ‘proof of concept’-onderzoek uitgevoerd met een dunne, geleidende polymeerlaag op een contactlens. Hiermee wordt het mogelijk om kleine elektrische schakelingen te bouwen die veilig zijn voor gebruik op een menselijk oog. Deze nieuwe technologie zou weleens één van de veiligste manieren kunnen zijn om mensen en hun slimme apparaten dichter bij elkaar te brengen. De wetenschappers hebben voortgebouwd op technologieën die eerder zijn toegepast in dunne film-coatings voor het ontwikkelen van de eerste volledig van plastic gemaakte achteruitkijkspiegels ter wereld. Voor dit onderzoek hebben ze samenwerking gezocht met een Britse partner die is gespecialiseerd in contactlenzen.
De coatingstechnologie kan worden gebruikt om biocompatibele, geleidende polymeren op nanoschaal te maken en die rechtstreeks op een contactlens te laten groeien. De vloeistoffen in het oog geven informati...