RPi-Apps
Opnieuw beginnen, zo noemt Google het graag: het Internet-concern brengt na het wat onfortuinlijke „Brillo“ een aangepaste versie van het IoT-besturingssysteem „Android Things“ uit, die bijvoorbeeld geschikt is voor de RPi. Wij hebben in allerijl een uit twee delen bestaande mini-serie ingepland voor onze tijdschriften in 2017...
Opnieuw beginnen, zo noemt Google het graag: het Internet-concern brengt na het nogal onfortuinlijke „Brillo“ een aangepaste versie van het IoT-besturingssysteem „Android Things“ uit. Het gaat daarbij om een variant van Android, die speciaal bedoeld is voor toepassingen als meten, besturen en regelen op single-board-computers zoals de Raspberry Pi. De Elektor-projecten, waarbij een Android-smartphone dat soort taken op zich neemt, mogen zich verheugen in een grote populariteit onder onze lezers. Dus hebben we in allerijl een uit twee delen bestaande mini-serie ingepland voor onze tijdschriften in 2017. De bekende software-journalist en -expert Tam Hanna heeft het nieuwe Android Things voor Elektor uitgeprobeerd en beschrijft in deel 1 (Elektor maart/april 2017) een stap-voor-stap-handleiding voor een eerste project om een digitale I/O-lijn aan te sturen. In deel 2 gaan we kijken naar het uitlezen van op de RPi aangesloten sensoren. De data van die sensoren kunnen we dan – interessant! – op dezelfde manier als de waarden van ingebouwde smartphone-sensoren verder verwerken. Mijn eerste indruk: Heel interessant voor iedereen, die de vrij hoge drempel van het leren werken met de ontwikkelomgeving Android Studio heeft overwonnen. Als fan van platform-overstijgende oplossingen wil ik in het nieuwe jaar het ontwikkelen van eigen RPi-Apps absoluut ook zelf een keer uitproberen.
Namens de uitgeverij en de hele Elektor-redactie wens ik al onze lezers een gelukkig Nieuwjaar en veel elektronica-plezier in 2017!
Namens de uitgeverij en de hele Elektor-redactie wens ik al onze lezers een gelukkig Nieuwjaar en veel elektronica-plezier in 2017!