Geïnteresseerd in het debuggen van een flyback-ontwerp met behulp van een oscilloscoop? Neem deel aan een Elektor webinar op 2 december met Würth Elektronik en Rohde & Schwarz om de basis (en nog veel meer) te leren. Registreer vandaag!

Overzicht webinar

In deze webinar laten Robert Schillinger (Würth Elektronik) en Marcus Sonst (Rohde & Schwarz) je enkele basisprincipes zien over het debuggen van een flyback-ontwerp (ingang: 19V-30V, uitgang: 5V/5A, schakelfrequentie: 300kHz) met behulp van een oscilloscoop en wat andere benodigde apparatuur. Ze geven je een dieper inzicht in schakelende voedingen en de oorsprong van brom en ruis, en wat voor soort filtering nodig is voor succesvolle meetresultaten in het EMC-laboratorium. Aan het einde van de webinar moet je onderscheid kunnen maken tussen DM (differentiële modus) en CM (gewone modus) en hoe je de dominante modus kunt bepalen.

Clemens Valens (Technisch Manager, Elektor Labs) zal het webinar begeleiden en de presentatoren de vragen van het webinar publiek voorleggen.

Tijd datum

2 december 2021 om 16:00 CET
Taal Engels
 
Schrijf je nu in >>>
 

De sprekers

Robert Schillinger is Field Application Engineer bij Wuerth Elektronik eiSos. Met 14 jaar professionele ervaring in hardware-ontwerp en meer dan 6 jaar als FAE, is hij sinds 2014 op pad voor klanten in Zuid-Beieren voor advies en training in opdracht van Wuerth Elektronik. De belangrijkste onderwerpen hier zijn EMC, voedingen en communicatie-interfaces.

Marcus Sonst is afgestudeerd in elektrotechniek met een specialisatie in het ontwerpen van electrische voedingen aan de Hogeschool van Dortmund. De heer Sonst heeft 20 jaar ervaring in het ontwikkelen en testen van voedingen en elektronische regeleenheden voor verlichtingstoepassingen. Tegenwoordig werkt hij als applicatie-ingenieur bij Rohde & Schwarz en houdt hij zich bezig met het onderwerp vermogenselektronica en de benodigde meettechnologie.

Clemens Valens is de technisch manager van Elektor Labs. Hij heeft een BSc in elektronica en een MSc in elektronica en informatietechnologie. Valens begon in 2008 voor Elektor te werken als hoofdredacteur van Elektor Frankrijk, hij heeft ook gewerkt als redacteur voor Elektor UK/US en ElektorMagazine.com. Momenteel produceert hij technische tutorials en productreviews voor Elektor.tv. In recente video's behandelde Clemens de volgende onderwerpen en meer: ​​Arduino-compileroptimalisaties, GitHub-benodigdheden, domotica, aan de slag met KiCad EDA en verschillende informatieve productrecensies.

Mis deze informatieve webinar niet. Registreer vandaag! Na het webinar is er een Q&A-sessie waarin de vragen van geselecteerde toeschouwers worden besproken en beantwoord.


Vertaling: Hans Adams