Op zoek naar een complete gids voor 's werelds beste gratis PCB-ontwerpprogramma? Deze bundle bevat beide delen van Elektor's "KiCad Like a Pro" (4e editie 2024).

In Fundamentals and Projects, leert u hoe u KiCad kunt gebruiken via een praktische aanpak, zodat u snel productief wordt en kunt beginnen met het ontwerpen van uw eigen prints. Vervolgens kunt u in  Advanced Projects and Recipes uw nieuwe KiCad-vaardigheden testen met een reeks projecten uit de praktijk. Bovendien zijn alle projecten volledig compatibel met KiCad 8, zodat u tijdens het leren met de meest recente versie werkt.

KiCad: Het ultieme PCB-ontwerpgereedschap

KiCad biedt een scala aan voordelen, van open source en gratis tot geweldige functies en overal kunnen werken, of u nu een Mac, Windows of Linux gebruikt. Het levert professionele tools en bevat volledige SPICE-integratie voor het ontwerpen van analoge schakelingen. Met KiCad 8 kunt u PCB's van elke complexiteit en grootte maken zonder de beperkingen van commerciële pakketten.

Aan de slag: Grondbeginselen en projecten

In het eerste boek, Fundamentals and Projects, vindt u voorbeeldprojecten die de basisfuncties van KiCad demonstreren, zelfs als u vanaf nul begint zonder voorkennis van PCB-ontwerp. De auteur neemt u mee door de gehele workflow, van het invoeren van schema's tot de details van het finaliseren van bestanden voor PCB-productie, en biedt praktische en ongecompliceerde begeleiding onderweg.
 
KiCad is een suite van toepassingen.

Vaardigheden uitbreiden: Gevorderde projecten en recepten


Het tweede boek, gevorderde Advanced Projects and Recipeshelpt u om uw nieuwe KiCad-vaardigheden te oefenen aan de hand van een reeks projecten uit de praktijk, ondersteund door gedetailleerde instructies en recepten. Dit is waar u aan werkt:
 
  • Ontwerp de prints voor een zonne-energievoorziening.
  • Maak een LED-matrix.
  • Ontwikkel een datalogger op basis van een Arduino.
  • Bouw een aangepast ESP32-board.
  • De fijne kneepjes van de interactieve router begrijpen.
  • Leer hoe u KiCad projectteams beheert met Git.
  • Gebruik een autorouter op 2-laags en 4-laags prints.
  • Ontdek vele andere praktische taken.
 
Een 3D-aanzicht van de kleine print voor zonne-energie.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over PCB ontwerp!