De HU-053 is een voordelige LC-Meter kit die online verkrijgbaar is en capaciteit, inductie en frequentie meet. Het heeft eenvoudig te solderen componenten en een transparante acryl behuizing, waardoor het een geweldig weekendproject is. Laten we eens kijken hoe bruikbaar het is en of we het beter kunnen maken.

De HU-053 kit bestaat uit een dubbelzijdige print, een zakje componenten, een transparante acryl behuizing en alle bouten en moeren die nodig zijn voor de assemblage. Het resultaat is een klein apparaatje van 91 × 106 mm² met een hoogte van 28 mm. De herkenbaarste componenten zijn een alfanumeriek LCD-display, een grote 40-pins STC89C52RC microcontroller, een driepolige, vierpositie (3P4T) functieselectieschakelaar en een ZIF-aansluiting voor het aansluiten van de te testen component. De unit wordt van stroom voorzien door een 5 V voeding.

De LC-Meter verbeteren

Nadat we het apparaat in elkaar hadden gezet en hadden uitgeprobeerd, merkten we al snel dat de nauwkeurigheid van de meter ongeveer net zo laag was als de prijs. Uitstekend! Nu hadden we iets om onze tanden in te zetten.

In deze tweede aflevering van onze Reverse Project-serie haalt Elektor ingenieur JFS de HU-053 LC-meter uit elkaar en bekijkt hoe we hem kunnen verbeteren. Dit blijkt niet al te ingewikkeld te zijn. Download het artikel hieronder en ontdek wat u kunt doen om van een goedkoop bouwpakket een bruikbaar meetinstrument te maken.

 
reverse projects small logo

Reverse Project, een serie gratis projecten van Elektor

Dit artikel is het tweede van een hopelijk lange serie getiteld "Reverse Project" over het hacken en modden van kits, een nieuw initiatief dat exclusief beschikbaar is voor onze e-zine lezers. Veel plezier!


Vertaling: Willem den Hollander