3D-printer Anet A6: van filament veranderen tijdens het printen
03 oktober 2017
op
op

is niet ontworpen om objecten in twee
kleuren te printen.
Maar laten we die vooroordelen even aan de kant zetten: deze printer heeft een vrij goede reputatie. Er valt veel te leren van deze kit: hij is goed ontworpen en gemakkelijk samen te bouwen. De stevigheid van de robuuste behuizing geeft een goed gevoel.
Al sinds de eerste experimenten hebben we deze 3D-printer geadopteerd in het ElektorLab, vooral vanwege zijn flexibiliteit. Hier is een eerste poging om een object met twee kleuren te printen, waarbij we tijdens het drukproces van filament moesten veranderen, waar deze printer met maar één extrusiebuis niet voor is ontworpen. Dat blijkt gemakkelijk te doen dankzij een module (plug in) van de uitstekende software Cura.
Anet A6 3D-printer (bouwpakket) + 3x PLA-filament (1kg) + boek over 3D-printen voor €249,-
Aanbieding geldig t/m maandag 9 okt. Nu bestellen!
Omdat de elementen van de behuizing zijn gemaakt van een zwart reflecterend materiaal, hebben we ervoor gekozen om dit te filmen zonder de papieren beschermfolie van de onderdelen te verwijderen. Op die manier kan de kijker de details veel beter onderscheiden.
Read full article
Hide full article
Discussie (1 opmerking(en))
Mathijs Steeghs 7 jaar geleden
De koppelingen zijn voorgemonteerd (tenminste bij mij ) en kunnen te ver op de lange motoras zitten , zelfs zover dat er te weinig bevestigingsdiepte voor de spindel overblijft (bij mij amper 5 mm ) .
De stelschroeven kunnen daardoor het bovengedeelte van de koppeling scheef op de spindel drukken , waardoor de spindel excentrisch gaat draaien en vastloopt , vooral in het onderste gedeelte .
Voor ik deze oorzaak gevonden had heb ik op internet , youtube , gezocht naar oorzaak/oplossingen .
Er wordt zelfs gesproken over loshalen en uitrichten van spindels , spindelmoeren , geleidebussen en stappenmotoren . Begin hier niet aan , voordat je de onderkant van de koppelingen zeker 1 mm boven de bovenplaat van de motorsteun hebt geplaatst . Let daarbij op dat Z-eindschakelaar nog wel bereikt kan worden .
Daarna liepen bij mij de z=spindels als een zonnetje .
Succes ,
Jeu Steeghs