The NXP FRDM-MCXN947 Development Board Bundle is een uitstekende combinatie voor ingenieurs, hobbyisten en studenten. Met zijn dubbele Arm Cortex-M33-kernen die tot 150 MHz werken, is dit board geschikt voor een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder industriële automatisering, IoT en Machine Learning. Het biedt uitgebreide connectiviteitsopties, zoals Hi-Speed USB, CAN 2.0, I³C en 10/100 Ethernet, waardoor het toepasbaar is in veel verschillende projecten. De ingebouwde MCU-Link-debugger, FlexI/O voor LCD-bediening en dual-bank flash voor efficiënt geheugengebruik dragen bij aan de aantrekkelijkheid voor diegenen die geavanceerde technologieën willen verkennen.

Wat Maakt het Bijzonder?

Een opvallend kenmerk van de FRDM-MCXN947 is de geïntegreerde eIQ Neutron Neural Processing Unit (NPU) waarmee gebruikers op AI gebaseerde toepassingen kunnen ontwikkelen. Het bord is daarnaast compatibel met Arduino-shields en bevat connectoren voor MikroElektronika Click Boards en Pmod-randapparatuur waardoor de flexibiliteit nog verder wordt vergroot. Bovendien biedt het begeleidende boek van Prof. Dr. Dogan Ibrahim een aantal geteste projecten die gebruikmaken van de MCUXpresso IDE en SDK waardoor gebruikers er meteen mee aan de slag kunnen.
 
Het beschreven ontwikkelboard.

Specificaties van het NXP FRDM-MCXN947 Development Board

De tabel hieronder belicht de belangrijkste kenmerken van het board, waaronder de krachtige microcontroller, geheugenopties, connectiviteit, foutopsporingsmogelijkheden en gebruikersinterface-elementen.
 
 Specificatie  Details
 Microcontroller MCX-N947 Dual Arm Cortex-M33 cores @ 150 MHz met geoptimaliseerde prestatie-efficiëntie, tot 2 MB dual-bank flash geheugen met optioneel full ECC RAM, Extern flashgeheugen
Accelerators: Neural Processing Unit, PowerQuad,  Smart DMA, etc.
 Geheugenuitbreiding *DNP Micro SD card socket
  Connectiviteit Ethernet Phy en connector
HS USB-C connectoren
SPI/I²C/UART connector (PMOD/mikroBUS, DNP)
WiFi connector (PMOD/mikroBUS, DNP)
CAN-FD transceiver
 Debuggen On-board MCU-Link debugger with CMSIS-DAP
JTAG/SWD connector
 Sensor P3T1755 I³C/I²C Temperatuursensor, TouchPad
 Uitbreidingsmogelijkheden Arduino Header (met FRDM uitbreiding)
FRDM Header
FlexIO/LCD Header
SmartDMA/Camera Header
Pmod *DNP
mikroBUS
 User Interface RGB user LED, plus Reset, ISP, en Wakeup knoppen
 

Uitgelichte projecten uit het boek

Hier is een overzicht van enkele van de projecten in het boek Get Started with the NXP FRDM-MCXN947 Development Board:
 
  • Port Expander met de I3C Bus: Ooit meer I/O-poorten gehad? Dit project laat zien hoe je de MCP23017-chip kunt gebruiken om je ontwikkelboard met 16 extra I/O-poorten uit te breiden. Een prima manier om meer aan te kunnen sluiten!
  • TMP102 temperatuursensor: In dit project wordt de TMP102-sensor gebruikt om de omgevingstemperatuur te meten. Elke drie seconden zie je de gemeten temperatuur op de debug-console, waardoor je praktijkervaring krijgt met deze sensorinterface.
  • FlexIO UART Communicatie met een PC: Wil je zien hoe jouw board kan communiceren met een PC? In dit project typ je op je computer en het board reageert daarop met het volgende teken in de ASCII-tabel. Het is een goede manier om vertrouwd te raken met de FlexIO-module.
  • Eenvoudige FreeRTOS Toepassingen: Dit project biedt een introductie tot multitasking in embedded systemen en laat zien hoe het NXP-bord meerdere bewerkingen efficiënt kan afhandelen.
  • LCD-gebaseerde Goederenteller op Transportband: Tel items op een transportband in dit interactieve project. Met behulp van een LDR worden onderbrekingen in een lichtbundel gedetecteerd, verhoogt het systeem een teller en geeft deze weer op een LCD-scherm. Het biedt praktische ervaring met sensoren en displays die zowel nuttig als leuk is.
  • Motorsnelheid en Draairichting Wijzigen: In dit project worden de snelheid en draairichting van een gelijkstroommotor geregeld met behulp van een H-brug circuit. Schakel tussen hoge en lage snelheden en laat de motor met de klok mee of tegen de klok in draaien - essentieel voor iedereen die geïnteresseerd is in robotica!
  • Neuraal Netwerk: verken AI met dit programma dat objecten identificeert met behulp van een camera. Het begint met het classificeren van een statisch stopwatchbeeld, waarbij de classificatietijd en de naam van het gedetecteerde object worden weergegeven. Voor real-time classificatie plaats je gewoon een getraind beeld voor de camera binnen een aangegeven frame, en het programma geeft de classificatietijd, objectnaam en detectiesuccespercentage weer op het LCD-scherm.

En dat is nog maar het begin! Al deze projecten zijn ontworpen om je te helpen praktische ervaring op te doen bij het leren ontwikkelen van embedded systemen, waardoor het boek een waardevolle hulpbron is tijdens dit proces.


Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Development Boards!