Arduino streeft naar het toegankelijk maken van technologie voor iedereen. De nieuwe Plug and Make Kit past in dit streven. Deze kit is ontworpen om mensen van alle leeftijden op een leuke en eenvoudige manier met elektronica aan de slag te gaan. Iedereen kan zijn eigen slimme, verbonden apparaat maken en kennismaken met bijv. het Internet of Things (IoT).
Arduino Plug and Make Kit
Sinds 2005 heeft Arduino een wereldwijde gemeenschap van miljoenen gebruikers opgebouwd dankzij laagdrempelige producten zoals de Arduino UNO, de populaire Arduino IDE-software en een grote verscheidenheid aan Starter Kits, boards en modules. De nieuwe Arduino Plug and Make Kit verlaagt de drempel nog meer, zodat iedereen direct slimme apparaten kan ontwikkelen. Zelfs beginners en jonge uitvinders kunnen snel en gemakkelijk starten met het maken van nieuwe projecten en de voldoening ervaren van het zelf maken, terwijl ze spelenderwijs leren.

Wat zit er in de Arduino Plug and Make Kit?

De Plug and Make Kit combineert het Arduino ecosysteem met modulaire hardware. De kit bevat:
  • Arduino UNO R4 WiFi: een krachtig en flexibel bord gebaseerd op de Renesas RA4M1 Arm Cortex-M4 als hoofdmicrocontroller met de ESP32 S3 van Espressif als wifi/bluetooth interface.
  • Modulino sensoren en actuatoren: een zoemer, een 6-assige IMU, een temperatuur- en vochtigheidssensor, druk- en draaiknoppen, een led-strip en een time-of-flight nabijheidssensor. Deze modules kunnen eenvoudig met elkaar verbonden worden zonder risico op fouten. Sommige Modulino's zijn uitgerust met de nieuwe STM32C0 Arm Cortex-M0 microcontroller.
  • De Modulino Base: een moederbord om projecten netjes op te bouwen zonder wirwar van draadjes.
  • Online hulpmiddelen om snel te integreren met het Arduino ecosysteem: een speciaal content platform in meerdere talen; gratis en eenvoudig te gebruiken programmeertools; een smartphone app om IoT apparaten te monitoren en te besturen, en direct beschikbare Arduino Cloud templates om binnen enkele minuten aan de slag te gaan.
 Aan de slag met de Arduino Plug and Make kit

Snel en gemakkelijk aan de slag

Het doel is om gebruikers in staat te stellen om in één sessie van een idee naar een volledig functioneel en slim apparaat te gaan. Het begint met 7 leuke en nuttige projecten die zonder solderen of breadboards in elkaar worden gezet en die worden bediend via Arduino Cloud dashboards op bijv. een smartphone.
  • Weerbericht: nooit meer in de regen staan, met een visuele herinnering om een paraplu te pakken als dat nodig is.
  • Zandloper: wie heeft er een eierwekker nodig? Pas je eigen digitale zandloper aan.
  • Eco horloge: verwen je planten met de perfecte temperatuur en luchtvochtigheid.
  • Gamecontroller: speel met je zelfgebouwde HID-gamepad (Human Interface Device).
  • Sonische synth: word rockster, DJ of geluidstechnicus.
  • Slimme verlichting: doe het licht aan en uit via je smartphone.
  • Gebarenlamp: bedien lichten met een simpel gebaar.
 Mogelijke toepassingen

De technologie achter de kit

De kit is ontworpen voor duurzaamheid en gebruiksgemak, in samenwerking met Renesas, Espressif en STMicroelectronics. Na de succesvolle samenwerking met Renesas voor de UNO R4, is Arduino er trots op de samenwerking voort te zetten; de Plug and Make Kit maakt onder andere gebruik van de ISL854102FRZ buck regulator van Renesas.

Net als STMicroelectronics bevatten de nieuwe Modulino-modules high-end onderdelen van ST, zoals STM32C0 microcontrollers, MEMS-sensoren (LSM6DSOX, LPS22HB) en Time-of-Flight sensoren (VL53L4CD).

We zijn heel benieuwd naar vervolgprojecten van Arduino en naar de creatieve toepassingen van de gebruikers.