Heeft u een passie voor RF en communicatietechnologieën? Elektor presenteert een must-have USB-stick met meer dan 350 artikelen over RF radio en communicatie. 

U hebt snel en eenvoudig toegang tot de uitgebreide Elektor-artikelen met onderwerpen zoals antennetheorie, digitale signaalverwerking en draadloze technologieën zoals Wi-Fi en Bluetooth.

Kijk eens naar de inhoud

De inhoud omvat een breed scala aan achtergrondartikelen en praktische projecten:
 
  • Fundamentele en geavanceerde radioschakelingen: Ontdek de basisschakelingen voor radio en complexe ontwerpen zoals filters, oscillatoren en versterkers.
  • Antennes: Leer meer over het ontwerp, de constructie en de theorie van antennes voor effectieve transmissie en ontvangst van radiosignalen.
  • Ontwerp van RF-schakelingen: Ontdek het ontwerp en de analyse van RF-schakelingen, waaronder filters, mixers, PLL's en frequentiesynthesizers.
  • Golfpropagatie en signaalmeting: Ontdek hulpmiddelen en technieken voor het voorspellen van radiogolfpropagatie en het meten van RF-signaalsterkte.
  • Digitale signaalverwerking: Begrijpen van technieken voor het verwerken van digitale signalen in RF-systemen, inclusief modulatie- en demodulatiemethoden.
  • Radio- en communicatieprojecten: Krijg toegang tot projecten over verschillende radio-ontvangers, waaronder AM, FM, SSB, CW, DRM, DAB, DAB+, Software Defined Radio en meer.
  • Draadloze technologieën: Verken projecten met betrekking tot Wi-Fi, Bluetooth, LoRaWAN en andere draadloze technologieën.

Voorbeelden van artikelen:


GPS-gebaseerde snelheidsmeter      
GPS-Based Speed Monitor_2.png
GPS-gebaseerde snelheidsmeter

Dit apparaat kan in elk voertuig worden gebruikt, zoals een auto of een boot. Het stelt u in staat om te rijden zonder uw ogen op de snelheidsmeter te houden en onaangename verrassingen achteraf in de post te vermijden.

Nostalgische MK484 MW/LW Radio
Dit project is perfect om te experimenteren met radio-ontvangst in de middengolf (MW) band.

Button-Free Door Control
Met deze slimme oplossing kan een gebruiker een garagedeur op afstand openen zonder op een knop te hoeven drukken.                                              
VFD-tube Clock met ESP32                                  
VFD-tube Clock with ESP32.jpg
VFD-tube Clock met ESP32

De hier beschreven VFD-klok gebruikt een NTP-server op het internet om de tijd gesynchroniseerd te houden.

Walabot – een 3D-Sensor voor uw Smartphone
Een sensor die een 3D-beeld van zijn omgeving maakt zonder privacy te schenden, die onder het oppervlak kan kijken en ook minieme bewegingen kan detecteren.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over RF!