Electronics News Byte: RPi-verkoop neemt sterk toe, de Covid-19 Grand Challenge, vraag naar halfgeleiders zakt in, zelfherstellende PUF’s en meer
op
Terwijl u elke dag op uw gezondheid let, uw familie helpt en aan nieuwe elektronicaprojecten werkt, houdt het redactieteam van Elektor bij wat er gebeurt in de wereldwijde elektronica-industrie. Benieuwd naar het belangrijkste elektronica-nieuws van de afgelopen dagen? Wij hebben het voor u verzameld.
Electronics News: update
- Sterke stijging verkoop Raspberry Pi in maart 2020: Eben Upton, mede-uitvinder van de Raspberry Pi, kondigde onlangs op Twitter aan dat maart 2020 de “op een na beste verkoopmaand ooit” was met een verkoop van 640.000 eenheden gedurende een maand die door het Coronavirus werd overschaduwd. (Tip: abonneer u op de Raspberry Pi-tag van Elektor om op de hoogte te blijven van nieuwtjes over de RPi.)
- Europa’s eerste DARPA-achtige uitdaging richt zich op Covid-19: het Joint European Disruptive Initiative (JEDI) heeft onlangs de JEDI Billion Molecules Against Covid-19 High Performance Computing Grand Challenge gelanceerd. Het initiatief, dat de ‘allereerste DARPA-achtige’ uitdaging van Europa is, staat open voor wetenschappelijke en technologieteams van over de hele wereld die geïnteresseerd zijn in het screenen van ‘miljarden moleculen met blokkerende werking die relevant is voor SARS-CoV-2’ en het ‘versnellen van de route naar een werkzame therapie’. De grote prijzen van de Grand Challenge (tot € 2 miljoen) zijn bedoeld om de deelname aantrekkelijk te maken voor experts op het gebied van moleculaire biologie, high-performance computing, AI en epidemiologie.
- Vraag naar halfgeleiders daalt met 5...15%? McKinsey & Company verwacht dat de halfgeleidermarkt in 2020 met 5% tot 15% zal dalen. In een rapport van april dit jaar voorspelt het bedrijf dat de vraag naar halfgeleiders in draadloze communicatietoepassingen een afname van waraschijnlijk 11...26% zal vertonen. Aan de andere kant zal de pandemie van het Coronavirus de vraag naar halfgeleiders voor bekabelde toepassingen met 8...11% doen toenemen als gevolg van het toegenomen internetverkeer en de grote vraag naar videostreaming.
- Onderzoekers ontwikkelen ‘zelfherstellende’ PUF’s: Fysiek onmogelijk te klonen functies (physically unclonable functions, PUF’s) zijn een alternatief voor traditionele crypto-oplossingen voor IoT-apparaten – met name voor authenticatiedoeleinden. Vorige week meldden onderzoekers van de afdeling Electrical and Computer Engineering van de National University of Singapore (NUS) de ontwikkeling van zelfherstellende en zelfverbergende PUF’s. De eerste is ‘een nieuwe techniek die on-chip sensoren en machine learning-algoritmen gebruikt om PUF-instabiliteit te voorspellen en te detecteren’. De tweede kan aanvalspunten voor hackers verbergen.
- Divers kort: Vorige week kondigde NVIDIA aan dat het van China toestemming heeft gekregen om Mellanox over te nemen, een in Israël gevestigde ontwikkelaar van high speed interconnect-technologie. Het bedrijf meldde dat de deal ter waarde van $ 6,9 miljard al antitrust-goedkeuring heeft ontvangen van de EU en Mexico, en de afronding staat gepland voor 27 april 2020.
Blijf op de hoogte
Wilt u op de hoogte blijven van wat er in de elektronica-industrie gebeurt? Bezoek de Electronics News Byte-pagina van Elektor en abonneer u op de tag. En vergeet niet u aan te melden voor het gratis e-zine van Elektor.
Discussie (0 opmerking(en))