Als u gepassioneerd bent door elektronica en PCB-ontwerp, hebt u waarschijnlijk gemerkt dat het kiezen van de juiste behuizing voor uw project een lastige zaak kan zijn. Volg ons voor een nieuwe aflevering van Elektor Lab Talk, waarin we PCB-ontwerp en de keuze van behuizingen bespreken. Van het gebruik van kant-en-klare behuizingen tot het ontwerpen en 3D-printen van uw eigen behuizing, er is voor elk wat wils!

Een Lab Talk met een voorproefje van wat komen gaat

Zoals gebruikelijk in Lab Talks begint de video met een exclusief voorproefje van de komende uitgave. Het zit boordevol spannende projecten, schakelingen en artikelen, zoals slimme oplossingen voor het voeden van laagvermogen apparaten met USB power banks, DC/DC-converters, soldeertechnieken en nog veel meer.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over prototyping!


Heeft u zich ooit afgevraagd waarom PCB's er in verschillende kleuren zijn? Van de eerste prints gemaakt van bruine fenolhars tot de klassieke groene kleur van die gemaakt van FR-4 epoxy zijn bepaalde kleuren iconisch, maar tegenwoordig is er een enorme keuze aan kleuren beschikbaar. Sommige van onze lezers herinneren zich misschien nog de uitgesproken kleur blauw die in het verleden werd gebruikt voor Elektor-projecten. Een paar historische en technische redenen worden besproken, terwijl leden van het publiek en het Elektor-team hun favoriete PCB-kleuren delen.

Vervolgens deelt Jens zijn aanpak voor het selecteren van behuizingen voor zijn nieuwste project, waarbij hij gebruik maakt van kant-en-klare onderdelen voor meer efficiëntie. Saad gaat een stap verder met geavanceerd ontwerp van behuizingen met behulp van CAD-software zoals SolidWorks en demonstreert het proces met een live voorbeeld. Jean-François deelt ook een aantal tools, technieken en tips die men kant gebruiken bij het werken met kant-en-klare behuizingen.

In de industrie zijn PCB- en behuizingsontwerp twee processen die hand in hand gaan. Voor zeer kleine productieseries, of zelfs eenmalige prototypes, of voor amateurgebruik zijn de beperkingen niet dezelfde. Men kan eerst de behuizing kiezen en dan ervoor zorgen dat de schakeling erin past, of eerst de print ontwerpen en dan een compatibele behuizing vinden of maken. Wat is uw favoriete techniek? Bekijk de video en vertel ons wat u ervan vindt in de reacties.

Ontdek meer Prototyping en productie

Wilt u meer leren over PCB-ontwerp, AI-tools of elektronica in het algemeen? Bekijk alle educatieve video's en maak gebruik van de kennis van experts op ons Elektor YouTubekanaal en ons Elektor Industry YouTubekanaal. Abonneer u op de nieuwsbrief van Elektor om regelmatig deskundige technische kennis en interessante perspectieven te ontvangen.


Vertaling: Willem den Hollander