Metric IMS, het zusterbedrijf van Elincom, heeft een revolutionaire techniek ontwikkeld om elektronica al bij lage aantallen snel, kostenefficiënt en duurzaam waterdicht te maken door middel van overmolding met kunststof. Deze methode biedt de mogelijkheid om componenten gedeeltelijk of volledig naadloos in te gieten, waarbij het eindresultaat, afhankelijk van het gekozen kunststofmateriaal, zowel hard als flexibel kan zijn. Dit maakt de techniek uitermate veelzijdig en toepasbaar in uiteenlopende industriële toepassingen.

Innovatieve waterdichte afdichting door overmolding

De kern van deze innovatieve methode ligt in het gebruik van geavanceerde 3D-geprinte matrijzen. Elektronische componenten worden tussen twee matrijzen geplaatst, waarna de ruimte pneumatisch en onder lage druk wordt gevuld met vloeibaar granulaat. Door te werken met lagere temperaturen en drukken dan bij traditioneel spuitgieten, zijn de matrijzen minder belastend en dus goedkoper en sneller te produceren. Dit maakt het proces niet alleen kostenefficiënt, maar ook geschikt voor het creëren van complexe vormen die de elektronica optimaal beschermen tegen externe factoren.

De overmolding techniek van Metric IMS biedt meer dan alleen bescherming. Naast waterdichtheid kan de ingegoten kunststof ook zorgen voor schokbestendigheid, UV-bestendigheid en zelfs een klantspecifieke "look and feel." Dankzij de flexibiliteit in het productieproces is het mogelijk om uitsparingen of specifieke vormen in de matrijs aan te brengen, bijvoorbeeld voor sensoren, connectoren of andere aansluitingen. Dit maakt het niet alleen mogelijk om functionele bescherming te bieden, maar ook om een gepersonaliseerde behuizing te creëren, eventueel voorzien van een logo in reliëf.
 

Meer informatie:

Elincom Electronics BV
Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel

T: +31-(0)10- 26 40 270
F: +31-(0)10- 26 40 275

info@elincom.nl
www.elincom.nl
newsroom