Kort geleden verraste Raspberry Pi iedereen met hun aankondiging van de Raspberry Pi Pico 2. Wil je ontdekken welke upgrades de Raspberry Pi Pico heeft gekregen, die al een zeer succesvol microcontrollerboard was? De Raspberry Pi Pico 2 heeft een aantal zeer interessante verbeteringen. Deze video vertelt je alles wat je moet weten over de Raspberry Pi Pico 2, van zijn krachtigere processor tot zijn grotere geheugencapaciteit.

De video belicht de belangrijkste verschillen tussen de originele Pico en de nieuwe Pico 2. De meest opvallende upgrade? De Pico 2 draait nu op de krachtige RP2350-chip, met een ARM Cortex-M33 en/of RISC-V Hazard 3 kernen, wat je flexibiliteit geeft voor wat je nodig hebt bij je project. Met een boost van de kloksnelheid naar 150 MHz en een verdubbeling van het flash-geheugen naar 4 MB, is de Pico 2 een heel stuk sneller en efficiënter dan eerst.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Raspberry Pi Pico 2!


Je hoeft je geen zorgen te maken over de compatibiliteit, want zoals de video laat zien, blijft de Pico 2 volledig compatibel met het oorspronkelijke hardware- en software-ecosysteem van het board. Bovendien zijn er nieuwe functies toegevoegd, zoals een verbeterde ADC-ondersteuning (analoog-naar-digitaal converter), een geüpgrade USB-controller en een verbeterde energie-efficiëntie, waardoor de Pico 2 ideaal is voor projecten die op batterijen werken.

De video besteedt ook aandacht aan de beveiligingsverbeteringen, zoals ARM TrustZone, SHA-256 versnelling, en snelle glitch-detectors, waarmee de Pico 2 veiliger is tegen potentiële bedreigingen. Het maakt niet uit of je een doorgewinterde gebruiker bent van de Raspberry Pi Pico, of er net mee begint, want deze video vertelt je wat je moet weten over de Pico 2. Bekijk hem hieronder:   

Ontdek meer van de Raspberry Pi Pico

Wil je meer weten over de Raspberry Pi Pico, programmeren, het ontwerpen van schakelingen, of elektronica in het algemeen? Bekijk dan alle educatieve video's en put uit de kennis van experts via ons  Elektor YouTube-kanaal en ons Elektor Industry YouTube-kanaal. Abonneer je op onze Elektor-nieuwsbrief en ontvang een constante stroom aan technische kennis en interessante ideeën.