Sam Battle, het creatieve brein achter het YouTubekanaal "Look Mum No Computer", heeft wereldwijd publiek weten te boeien met zijn innovatieve projecten op het gebied van synthesizers, DIY-elektronica en vintage technologie. In de laatste aflevering van Elektor Engineering Insights deelde Sam zijn passie voor analoge synthesizers en gaf hij ons details over zijn creatieve proces en enkele van zijn oude en toekomstige projecten.

Een hoogtepunt van Sam's werk is zijn onderzoek aan de Elektor Formant synthesizer, een modulaire analoge synthesizer uit de late jaren 70. De Elektor Formant staat bekend om zijn ingewikkelde ontwerp en is een belangrijk onderdeel geweest van Sam's creatieve reis. Hij heeft ontelbare uren besteed aan het bouwen en modificeren van Formant modules; kijk hoe hij er een paar laat zien, zoals de voltage controlled oscillator en een aantal versterkers!
 
Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Synthesizer!


Sam houdt echt van analoge synthesizers en de rijke, warme geluiden die ze produceren. Bekijk de interessante discussie met Brian Tristam Williams (Elektor) over de verschillen tussen analoge en digitale synthesizers en het gebruik van vroege geluids-IC's, zoals de SID-chip van de Commodore 64 en zijn unieke geluid. Sam's aanpak is echt hands-on en inventief. Hij onthult zijn voorkeur voor het kopen van kapotte apparatuur, die hij ziet als een kans om te leren en te creëren. Sam experimenteerde ook met "circuit bending" en "toy hacking", d.w.z. het aanpassen van elektronische apparaten om ongewone geluiden te produceren.

Natuurlijk gaat Sam's reis met Look Mum No Computer niet alleen over elektronica. Het is vooral een kwestie van muziek en gemeenschap. Zijn invloeden zijn onder andere iconische synthesizermuziek uit de jaren 80. Tijdens het interview gaat Sam de interactie aan met zijn publiek en beantwoordt hij vragen over zijn projecten en toekomstige projecten, zoals plannen voor meer liveoptredens en uitbreidingen van zijn museum. Hij zal de grenzen blijven verleggen van wat mogelijk is in het mengen van muziek, elektronica en kunst. Bekijk de volledige video hieronder:

Ontdek meer doe-het-zelfelektronica

Wilt u meer leren over synthesizers, hacking circuits of elektronica in het algemeen? Bekijk de educatieve video's en maak gebruik van de kennis van experts op ons Elektor YouTubekanaal en ons Elektor Industry YouTubekanaal. Abonneer u op Elektor's newsletter om regelmatig deskundige technische kennis en interessante perspectieven te ontvangen.