Bij Elektor hebben we innovatie altijd omarmd, niet alleen in de inhoud die we bieden, maar ook in de manier waarop we werken. Een van de belangrijkste ontwikkelingen van het afgelopen jaar was een strategische vermindering van onze oplage. Van 2023 tot 2024 hebben we onze totale oplage met 9,7% verminderd. Deze verandering maakt deel uit van een voortdurende inspanning om onze distributiekanalen te verfijnen, afval te verminderen en ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk gedrukte exemplaren van Elektor het beoogde publiek op de meest efficiënte manier bereiken.

Distributie optimaliseren voor betere resultaten

Deze vermindering komt voort uit onze wens om de efficiëntie te verbeteren en tegelijkertijd waarde te
leveren aan onze lezers en leden. Door samen te werken met onze distributiepartners konden we de
drukwerkvolumes beter afstemmen op de vraag, zodat bladen daar terechtkomen waar ze het hardst
nodig zijn.

Als gevolg daarvan hebben we betere resultaten gezien met minder gedrukte exemplaren. In 2023 en
2024 bijvoorbeeld heeft Elektor een groei laten zien in de kioskverkoop in Duitsland. Volgens de
gegevens van IPS zijn we een van de weinige betaalde tijdschriften in deze markt met een stijging in
de omzet, wat de effectiviteit van onze meer gerichte distributiestrategie aantoont.

 
magazines circulation - Elektor in the newsstand
Elektor in het bladenschap

Efficiëntie en verantwoordelijkheid

We zijn actief op zoek naar manieren om de stijgende kosten te beheersen die van invloed zijn op elk onderdeel van ons bedrijf, van materialen tot logistiek. Ons doel is om deze stijgingen niet door te berekenen aan onze leden. Daar zijn we tot nu toe in geslaagd en we doen ons uiterste best om dat zo te houden.

Maar het verminderen van onze oplage heeft niet alleen te maken met kostenbeheersing; het sluit ook aan bij ons streven om onze impact op de planeet te beperken. Door minder exemplaren te drukken en minder afval te produceren, verbruiken we minder papier, gebruiken we minder inkt en verlagen we ons energieverbruik. We doen dit niet voor ons imago, maar omdat we allemaal op dezelfde planeet leven en dat nog vele generaties willen blijven doen. Het is onze collectieve verantwoordelijkheid om keuzes te maken die daarbij helpen.

Aanpak van uitdagingen in de Engelstalige markt

Terwijl we onze strategie verfijnen, erkennen we de uitdagingen bij het uitbreiden van onze Engelstalige editie. Sinds we in 2022 opnieuw in de Engelstalige kiosken verschenen, hebben we gewerkt om het momentum weer op te bouwen. Hoewel er gestaag vooruitgang is geboekt, waren we niet tevreden met alleen het Verenigd Koninkrijk. Daarom zijn we van plan om in 2025 strategisch nieuwe markten te betreden, met zorgvuldige trials die zich richten op een sterke conversie en duurzame groei.

Vooruitkijken: efficiëntie, kwaliteit en duurzaamheid in evenwicht houden

Elektor zal ook in de toekomst efficiëntie en kwaliteit met elkaar in evenwicht houden, terwijl we ons blijven inzetten voor duurzaamheid. De stappen die we hebben genomen, hebben bewezen dat het verlagen van de drukvolumes niet ten koste gaat van de resultaten. We hebben er alle vertrouwen in dat we onze lezers inhoud van hoge kwaliteit kunnen blijven bieden en tegelijkertijd verantwoord kunnen blijven werken.

Onze focus ligt op succes op de lange termijn door doordachte innovatie, duurzaamheid en efficiëntie, terwijl we onze lezers en leden kwaliteit blijven leveren.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over duurzaamheid!