Schermdiagonaal van 0,96 inch en werken in portretmodus

Oled-displays, die twintig jaar geleden een revolutie teweegbrachten op de markt van opto-elektronica, zijn voortdurend in ontwikkeling. Enerzijds worden hun elektrische parameters en levensduur steeds beter, maar anderzijds worden ze nog steeds verder geminiaturiseerd

Het display uit de serie REX64128A van Raystar is een perfect voorbeeld van de technologische verbeteringen op het gebied van organische lichtemitterende diodes (oled). Dit product kenmerkt zich niet alleen door een vensterdiagonaal van slechts 0,96 inch (bij een resolutie van 64x128 pixels) - maar ook door een zeer betaalbare prijs.
 
Miniatuur oled-display van Raystar
Oled-display REX064128AWPP3N0Y0
Het gepresenteerde model is geoptimaliseerd om inhoud in portretmodus (verticaal) weer te geven. Door de aard van oled heeft zo'n display geen achtergrondverlichting nodig, omdat elke pixel de facto een lichtbron is - daardoor zijn de producten erg dun (vooral in vergelijking met TFT- of LCD-equivalenten). Bovendien heeft de REX64128A een hoge beeldkwaliteit en een contrast van 10.000:1.

Dit type display past bijzonder goed bij toepassingen op het gebied van draagbare elektronica (wearables), mobiele apparaten en batterijgevoede apparaten - dankzij het lage energieverbruik en de mogelijkheid om te werken met spanningen binnen het bereik van 1,65 V tot 3,3 V DC. Door het compacte formaat kan het display ook worden gebruikt als eenvoudige bedieningselement of als onderdeel van een fysieke mens-machine-interface (HMI). Dit breidt het aantal berichten dat het apparaat kan signaleren uit, waardoor de bediening intuïtiever wordt.

De display REX64128A heeft een controller in overeenstemming met SH1107 en het besturingscircuit is geschikt voor bediening met behulp van de seriële interfaces: I2C en het 4-kabelige SPI.
 
Specificaties
Type display OLED
Soort display grafisch
Schermdiagonaal 0,96"
Resolutie display 64x128
Afmetingen 14x28x1,26mm
Afmetingen venster (hoogte x breedte. 10,86x21,74mm
Kleur wit
Aantal pinnen 13
Type controller SH1107
Pin-layout connector 1x13
Steek lint 0,7mm
Technologie display COG
Aanraakscherm geen

De tekst is opgesteld door Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.
https://www.tme.eu/nl/news/about-product/page/60130/miniatuur-oled-display-van-raystar/