Een nieuwe RISC-V startup, AheadComputing Inc., is opgericht door vier senior ingenieurs van Intel's Advanced Architecture Development Group (AADG) uit Portland, Oregon. Peter Clarke van eeNews Europe meldt in zijn artikel dat het bedrijf, opgericht in juli 2024, zich richt op de ontwikkeling van RISC-V core IP en zich positioneert als een nieuwe speler in het competitieve halfgeleiderlandschap.

De lancering van AheadComputing komt kort voordat Intel aankondigde een aanzienlijk aantal werknemers te ontslaan, met plannen om ongeveer 15% van zijn wereldwijde personeelsbestand te verminderen, wat neerkomt op ongeveer 15.000 banen, meldt Clarke.

Leiderschapsteam

Het leiderschapsteam van AheadComputing beschikt over een gezamenlijke ervaring van 80 jaar in microprocessorontwerp:
 
  • Debbie Marr, CEO, voorheen Intel Fellow en hoofdarchitect bij AADG, brengt meer dan 33 jaar ervaring bij Intel met zich mee.
  • Jonathan Pearce, een microprocessorarchitect met een 22-jarige loopbaan bij Intel, bekleedde de rol van Principal Engineer en CPU Architect.
  • Srikanth Srinivasan, een architect die zowel de frontend- als backend-CPU-teams leidde bij AADG.
  • Mark Dechene, een andere ervaren microprocessorarchitect, diende als Principal Engineer bij Intel en leidde het memory execution architecture team tijdens zijn 16 jaar bij het bedrijf.
 
Leiderschapsteam van AheadComputing (Bron: eeNews Europe)
Momenteel bevindt AheadComputing zich in de vroege stadia van het verkennen van marktmogelijkheden, investeerdersrelaties en technische haalbaarheid voor zijn producten. Het bedrijf heeft echter nog geen details vrijgegeven over zijn financieringsstrategie.

Meer over RISC-V

Geïnteresseerd in meer architectuurgerelateerde inhoud? Bekijk deze bronnen van Elektor:
 
Redactionele opmerking: Onze collega Peter Clarke heeft dit nieuws voor het eerst gerapporteerd in EENews Europe, een publicatie binnen het Elektor-netwerk.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over RISC-V!