Als je Elektor al een tijdje volgt, herinner je je Opulo waarschijnlijk wel. We hebben het bedrijf in het verleden al eens onder de aandacht gebracht en we vinden hun LumenPnP – een opensource pick-and-place machine voor kleinschalige/middelgrote producties – een geweldig product. In deze nieuwste aflevering van Elektor Engineering Insights delen we een interessant interview met Stephen Hawes, oprichter en CEO van Opulo.

Bekijk de video hieronder en kijk met ons mee hoe Stephen zijn inspirerende carrière deelt, waarin hij innovatie, ondernemerschap en een toewijding aan het delen van kennis combineert en tegelijkertijd een duurzaam bedrijf opbouwt. Stephen vertelt waarom hij ervoor heeft gekozen om alles wat hij ontwikkelt opensource te houden. Ondanks de vroege scepsis van bedrijven ten opzichte van opensource-oplossingen, beginnen bedrijven in verschillende sectoren de voordelen van deze aanpak  te omarmen, zoals Stephen uitlegt.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Prototyping & Production!


Hij vertelt hoe samenwerking en openheid innovatie stimuleren en bespreekt hoe de LumenPnP, een pick-and-place machine van $2.000, kleine en middelgrote bedrijven verandert door betaalbare automatisering te bieden. Dit helpt de kloof te overbruggen tussen handmatige assemblage en volledige productie. Stephen verkent hoe de LumenPnP ook tegemoet komt aan de behoeften van de prototypefase in een productontwikkelingscyclus. Het gebruiksgemak en de tijdbesparende voordelen maken het een waardevol hulpmiddel voor een verscheidenheid aan toepassingen.

Voor degenen die embedded systemen willen gaan gebruiken, vertelt Stephen over zijn eigen ontwikkeling van het knutselen met Arduino tot het runnen van een bedrijf. Zijn loopbaan biedt een praktijkvoorbeeld van hoe eigen ervaring kan leiden tot expertise en succes. Tot slot onthult Stephen spannende aankomende updates voor Opulo. Hij vertelt over de laatste ontwikkelingen en verbeteringen aan de LumenPnP in de afgelopen twee jaar en hij licht een tipje van de sluier op over nieuwe releases die de mogelijkheden van de machine verder zullen verbeteren.

Ben je geïnteresseerd in de LumenPnP of gewoon nieuwsgierig naar Stephen's professionele en persoonlijke carrière als energieke ondernemer, dan is de video hieronder iets voor jou.

Ontdek meer over elektronica

Wil je meer weten over het ontwerpen van elektronica, prototyping, productie, of over elektronica in het algemeen? Bekijk dan alle educatieve video's en put uit de kennis van experts via ons Elektor YouTube-kanaal en ons Elektor Industry YouTube-kanaal. Abonneer je op onze Elektor's wekelijkse nieuwsbrief en ontvang een constante stroom aan technische kennis en inzichten.