Pi Day challenge! 3,14 .… en hoeveel cijfers?
op
Pi Day Challenge: hoe ver kom jij?
Er zijn verschillende manieren om Pi-dag te vieren, zoals door een nieuw Raspberry Pi-project te beginnen, of door mee te doen aan een wedstrijd 'hoeveel cijfers achter de komma', of door een stuk taart (Engels: pie) te eten, of door het allemaal te doen ! We zijn benieuwd. Hoeveel cijfers achter de komma kun jij opnoemen zonder te spieken? Zet je hoogste score in het commentaargedeelte hieronder!Raspberry Pi: wat en hoe
De Raspberry Pi begon als een project met als doel om programmeren toegankelijk te maken voor iedereen die niet veel te besteden had voor computers en software. De bedoeling was om een betaalbaar educatief platform te maken zodat iedereen kon leren programmeren. Ook al liep het niet helemaal zoals aanvankelijk gepland, toch heeft de Raspberry Pi een opmerkelijk succes geboekt.
De kracht van de Raspberry Pi is, dat het een single-board computer (SBC) is – wat wil zeggen dat hij zelfstandig kan werken en geen externe randapparatuur zoals toetsenborden en monitoren nodig heeft. Hij is perfect om in een doos te bouwen en speciale taken te laten uitvoeren zoals het besturen van drones of robots, dienst doen als multimediacenter, of voor het monitoren van het weer. Door deze veelzijdigheid is de Raspberry Pi erg geliefd bij zowel hobbyisten als professionals, en vormt hij de basis van veel projecten en producten.
De onderstaande video legt de verschillen tussen de diverse Raspberry Pi-modellen uit, en hoe je er een functioneel systeem mee opzet. Dit vormt de basis van waaruit je kunt gaan experimenteren en leren met de Raspberry Pi.
Benieuwd naar de Raspberry Pi en naar op de Raspberry Pi gebaseerde projecten? Elektor helpt je verder. Hieronder staan alvast een paar nuttige links:
Vertaling: Juergen Donauer
Discussie (0 opmerking(en))