Review: Fortebit Polaris 3G Kit+
Van binnen bekeken
De accessoires en het uiterlijk van de GPS-tracker zien er hoogwaardig uit, maar alles hangt natuurlijk af van het binnenwerk. Het deksel van de behuizing kan worden verwijderd door vier schroeven los te draaien.
Op de print van de GPS-tracker zien we welke componenten voornamelijk verantwoordelijk zijn voor de functionaliteit. Een Quectel UG96 (3G-modem) zorgt voor de communicatie met de buitenwereld en een Quectel L76 GPS/GLONASS/BeiDou/Galileo QZSS-module wordt gebruikt voor de positiebepaling. Het hart van de gegevensverwerking is een STM32L452VE MCU, een op de ARM Cortex-M4 gebaseerde chip die is geoptimaliseerd voor energiezuinige modi en die de gebruiker 512 kB flashgeheugen biedt voor eigen applicaties. 10 pinnen van deze MCU zijn als elektrisch volledig geïsoleerde in-/uitgangen via een connector naar buiten gevoerd. Er is ook een CAN-interface voor communicatie met een voertuig of andere systemen. Intern zijn ook een MikroBus-connector en een uitbreidingsconnector voorhanden. De GPS-tracker kan zo met eigen hardware worden uitgebreid.
Onder de print van de Polaris 3G Kit+ zit een LiPo-accu (2500 mAh) zodat gebruik ook mogelijk is zonder externe voeding. De accu is af fabriek niet op de print aangesloten, wat zeer prijzenswaardig is, en wat bij opslag de levensduur van de verlengt door een geringere zelfontlading (en hetis bovendien conform de voorschriften voor het transport van elektrische apparaten). Het zou overigens geen gek idee zijn op de buitenkant van de verpakking van de Polaris 3G kit+ een sticker aan te brengen die uitsluitsel geeft over de ingebouwde lithium-accu.
Om nieuwe software in de GPS-tracker te laden of gegevens uit te lezen, is een micro-USB-aansluitingop de print aanwezig. Deze gaat rechtstreeks naar de processor, zodat de interne USB-controller kan worden gebruikt. Iets wat bij een GPS-tracker zeker niet vanzelfsprekend is, is de debug-connector voor de STM32.De hardware is ontworpen als open systeem, waardoor niet alleen de software door de gebruiker kan worden geconfigureerd: u kunt ook uw eigen software schrijven om het systeem aan uw eigen wensen en behoeften aan te passen.
Read full article
Hide full article
Discussie (0 opmerking(en))