De smart case is aan de achterzijde naar buiten geklapt
en fungeert zo als standaard voor het beeldscherm.
Dan nog een opmerking over het ingebouwde touchscreen. Om dit te kunnen gebruiken, moet het scherm worden aangesloten op een moderne smartphone/tablet of computer via een USB-C-aansluiting ( de fabrikant levert een overzicht van compatibele apparaten mee, ook te vinden op de website). Een andere mogelijkheid is om een PC/laptop of Raspberry Pi via een dubbele verbinding aan te sluiten: Video via HDMI en touchscreen-aansturing via USB. Dit is mogelijk bij Windows 8/10, maar ook bij Raspbian op de RPi.

Als eerste heb ik het scherm aan mijn desktop-PC met Windows 10 gekoppeld. Dat ging probleemloos via de HDMI-kabel, de voeding werd verzorgd door de meegeleverde netadapter. Het touchscreen heb ik hierbij niet aangesloten, omdat dit niet zo handig is bij een opzet waarbij de desktop over twee schermen verdeeld is en maar één scherm aanraakgevoelig is.

De volgende combinatie was de Joy-View 13 met mijn Windows 8 laptop. Dat ging voortreffelijk. Na het aansluiten van de HDMI-kabel en de USB-C-kabel op een USB3-connector van mijn laptop had ik meteen beeld met touchscreen-functionaliteit. Dat werkte heel lekker, het scherm reageert direct op aanrakingen en Windows 8 is  - net zoals Windows 10 – goed voorbereid op touchscreen-gebruik.
  De laatste combinatie was een Raspberry Pi 3B in combinatie met een actuele versie van Raspbian. Hier werd de RPi eveneens via twee kabels met de Joy-View 13
De Joy-View 13 is hier aangesloten op een
Raspberry Pi 3B die op Raspbian draait.
gekoppeld. Ook hier werkte het touchscreen direct zonder verder iets te hoeven instellen in Raspbian. Wel had ik problemen met de voeding van het scherm. Bij een geringere resolutie-instelling kon de RPi via de USB-poort net genoeg stroom leveren aan het scherm, bij de volledige resolutie ging het echter mis en moest ik alsnog de netadapter aansluiten. Maar het werkte verder prima!

Ik heb ook nog geprobeerd om het scherm met een vrij nieuwe tablet met USB-C-connector te koppelen, maar dat was werkte helaas niet. Het bewuste type stond overigens ook niet in de lijst van JOY-iT.

Conclusie

De Joy-View 13 portable touchscreen is een fraai afgewerkt scherm dat een prima beeld levert en voor veel toepassingen en computercombinaties gebruikt kan worden dankzij het ingebouwde capacitieve touchscreen, de flexibele aansluitingen en verschillende voedingsmogelijkheden. Wie een beeldscherm zoekt dat compact is en gemakkelijk kan worden meegenomen, die doet hiermee een uitstekende keus. En wie graag een wat grotere versie heeft, die kan ook nog kiezen voor een 15,6 inch versie van dit beeldscherm, de Joy-View 15.