Review: StromPi 3
13 november 2018
op
op
Voeding voor de Raspberry Pi
Opsteekmodules voor het voeden van de Raspberry Pi zijn niets nieuws, dus kun je je afvragen waarom we nu nog een nieuwe versie van de StromPi krijgen. Kan dat niet even goed met een PiJuice HAT of een Raspberry USV +? Daarom willen we in deze review laten zien, wat de StromPi 3 voor nieuws te bieden heeft en hoe we dat kunnen gebruiken.Wat zit er in de verpakking?
JOY-iT stuurt met de StromPi 3 twee afstandsbusjes, twee schroeven en twee moeren mee. Bovendien is er nog een heel beknopte handleiding in het Duits en in het Engels. De Engelse titel van de handleiding is heel toepasselijk: „Quick Instruction“. De handleiding is heel compact gehouden en is vooral gericht op de ervaren Raspberry Pi-gebruiker. Maar wie al eens eerder een HAT op een Raspberry Pi heeft geschroefd, zou met de meegeleverde materialen heus wel uit de voeten kunnen.De StromPi 3 ondersteunt ook de StromPi 3 Battery HAT, een 1000 mAh LiFePo4-accu met een nominale spanning van 3,2 V (3,2 Wh). Deze HAT kan gewoon op de StromPi 3 worden gestoken (in spanningsloze toestand) en kan de Raspberry Pi dan voeden. In de verpakking vinden we hier naast de HAT zelf ook alleen maar een korte handleiding, die de gebruiker de hoogst nodige informatie voor de opbouw geeft.
Wat kan de StromPi 3 in theorie?
De StromPi 3 is voorzien van verschillende spanningsingangen voor de Raspberry Pi. Eén daarvan heeft het ruime bereik van 6 tot 61 Volt, maar er zijn ook een USB -poort, die de ingang buffert met een condensator van 1F, en een aansluiting voor de LiFePo4-accu. Daarnaast heeft de HAT een RTC , zodat de Pi ook bij stroom- of netwerkuitval over de kloktijd kan beschikken. De StromPi 3 is daarmee een geschikte begeleider, als de Raspberry uit een typisch 12-, 24- of 48 VDC -netwerk moet worden gevoed.Voor het geval dat één van de voedingsbronnen van de StromPi 3 wegvalt, kan worden ingesteld, in welke volgorde op de resterende bronnen moet worden teruggevallen. Er zijn doorvoerconnectoren voor het stapelen van meer HAT’s, die ook de PoE-aansluitingen van de Pi 3B+ doorgeven. Wat ook opvalt, zijn de USB -A- en twee microUSB-connectors aan de zijkant. Daar kunnen apparaten aan de StromPi 3 worden aangesloten, die meer dan 500 mA nodig hebben, zoals bijvoorbeeld een harde schijf.
De StromPi 3 is weliswaar ontworpen voor de Raspberry Pi, maar dankzij zijn constructie kan hij ook met andere SBC ’s, zoals de BeagleBoneBlack, worden gebruikt. De USB -A-poort levert in dat geval de voedingsspanning voor de niet-Pi-computer.
Read full article
Hide full article
Discussie (0 opmerking(en))