Wilt u uw Raspberry Pi 5 superchargen? Bekijk dan onze nieuwste video waarin we de waterkoelingskit voor de Raspberry Pi 5, gemaakt door Seeed Studio, uitpakken en in elkaar zetten. Dit is een van de coolste (letterlijk!) uitbreidingen voor uw Raspberry Pi!

De video toont de volledige inhoud van de kit en laat de goed verpakte onderdelen zien, waaronder een radiator en pompgedeelte met een stijlvolle RGB-ventilator, een waterblok, thermische pads, stukjes slang, enz. Het waterblok is het onderdeel dat verantwoordelijk is voor de warmte-uitwisseling tussen de processor en het watercircuit. Seeed Studio noemt het, enigszins misleidend, de "Ice Pump", maar de eigenlijke waterpomp zit in de radiator, naast het waterreservoir, zoals onze lezers die al geïnteresseerd zijn in vloeibare PC-koeling zullen hebben gemerkt. Kijk hoe de video u door elke stap van het assemblageproces leidt, van het installeren van de thermische pads tot het vullen van het reservoir en het testen.


Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Raspberry Pi!

Benieuwd naar de prestaties? Verdere tests bij intensiever gebruik zijn mogelijk, maar we kunnen nu al zeggen door snel de CPU-temperatuur te controleren dat de waterkoelingskit veel effectiever is dan de originele heatsink en de ventilator. Dit zal zeker een verschil maken als u CPU-intensieve toepassingen draait op de Raspberry Pi. Dus, is de waterkoelingskit een nieuwigheidje of een nuttige koeloplossing? Bekijk de video hieronder en vertel ons uw mening:
 

Ontdek meer elektronica

Wilt u meer leren over Raspberry Pi, doe-het-zelfprojecten of elektronica in het algemeen? Bekijk alle educatieve video's en maak gebruik van de kennis van experts op ons Elektor YouTubekanaal en ons Elektor Industry YouTubekanaal. Abonneer u op Elektor's nieuwsbrief en ontvang regelmatig deskundige technische kennis en interessante perspectieven.


Vertaling: Willem den Hollander