Boekbespreking: THE LTSPICE IV SIMULATOR vergroot uw vaardigheid in simulatie
22 november 2018
op
op
Het gratis simulatieprogramma voor elektronische schakelingen LTspice is de favoriete simulator voor duizenden elektronici in de hele wereld. Een goede handleiding, waarin de vele menu’s en functies worden uitgelegd, zal zeker helpen om optimale resultaten te bereiken met dit legendarische "gereedschap".
Deze review gaat over het boek, niet over LTspice zelf. De huidige editie van het LTspice IV Simulator-boek is uitgekomen in 2013. Eind 2016 is LTspice IV opgevolgd door LTspice XVII, maar daardoor is het boek zeker niet verouderd.
Hoofdstuk 3 is gericht op beginnelingen in LTspice-en simulatiesoftware. Het laat zien hoe u een schema kunt tekenen en simuleren. Het is geen erg lang hoofdstuk maar het bespreekt wel 80% van wat de meeste mensen ooit zullen doen met LTspice. Daarom is het ook nuttig als een snel naslagwerk voor mensen die het programma niet dagelijks gebruiken.
Handleiding; geen leerboek
Het boek THE LTSPICE IV SIMULATOR is zo’n handleiding. Het is gepubliceerd door Würth Elektronik en is verkrijgbaar in het Engels, Duits en Frans. Het omvat zo’n 600 pagina’s met beschrijvingen van commando’s, tips voor het gebruik en voorbeelden. Er is online ook aanvullende inhoud beschikbaar en er is een 500 pagina’s tellend vervolg, waarin extra commando’s worden beschreven.Deze review gaat over het boek, niet over LTspice zelf. De huidige editie van het LTspice IV Simulator-boek is uitgekomen in 2013. Eind 2016 is LTspice IV opgevolgd door LTspice XVII, maar daardoor is het boek zeker niet verouderd.
In het begin…
Het boek begint met een korte geschiedenis van SPICE en LTspice en legt uit waar het programma voor dient. Er is trouwens ook een lijst van dingen die het programma niet kan.Hoofdstuk 3 is gericht op beginnelingen in LTspice-en simulatiesoftware. Het laat zien hoe u een schema kunt tekenen en simuleren. Het is geen erg lang hoofdstuk maar het bespreekt wel 80% van wat de meeste mensen ooit zullen doen met LTspice. Daarom is het ook nuttig als een snel naslagwerk voor mensen die het programma niet dagelijks gebruiken.
LTspice zit vol editors
Het boek gaat verder met gedetailleerde beschrijvingen van de schema-editor, de component-editor, de symbool-editor en de netlist-editor. Het is aan te raden om hoofdstuk 5 aandachtig te lezen, want dit verklaart de syntax die in LTspice wordt gebruikt en de valkuilen die daaraan vastzitten.Read full article
Hide full article
Discussie (0 opmerking(en))