De Lilygo T-PicoC3 combineert RP2040 en ESP32-C3 met TFT-kleurendisplay (Review)
op
De Lilygo T-PicoC3 is compatibel met de Raspberry Pi Pico
Hoewel de module twee krachtige MCU's bevat, moet je hem zien als een RP2040-board met Wi-Fi en Bluetooth-uitbreiding dat toevallig een ESP32-C3 is. De RP2040 stuurt het SPI-display aan, net als de twee drukknoppen en de meeste pinnen van de uitbreidingsconnectoren. De RP2040 communiceert met de ESP32-C3 via een seriële poort; de ESP32-C3 functioneert als een soort AT-modem.De onderkant van het board bevat de RP2040 microcontroller en zijn geheugen. De ESP32-C3 en zijn begeleidende componenten zitten aan de bovenkant, onder het display. Hierdoor lijkt het board een beetje op twee MCU-boards in één. De USB-C connector die wat magie verricht accentueert dit nog eens extra.
Nette USB-C truc
Als de USB-C kabel op de ene manier wordt aangesloten, wordt het bord geïdentificeerd (door Windows 10) als een USB/JTAG/seriële debug unit en als een USB Serial Device (COM12 in mijn geval). Een groene LED licht op aan de onderkant. Dit is de ESP32-C3-modus.
Wordt de USB-C kabel 180 graden gedraaid ingeplugd, wordt de LED onderaan blauw. Windows 10 detecteert een USB Serial Device (COM13 in mijn geval). Dit is de RP2040-modus. Dit is nogal verrassend, aangezien USB-C geacht wordt symmetrisch te zijn.
In beide gevallen wordt op het display het welkom beeld getoond en wordt begonnen te zoeken naar een WiFi-verbinding.
Softwareontwikkeling voor de Lilygo T-PicoC3
Toepassingen schrijven voor het board kan op verschillende manieren. Voor de RP2040 ben ik het meest vertrouwd met het gebruik van de Arduino IDE met Earl Philhower's RP2040 Boards Package. Toepassingen schrijven voor het board kan op verschillende manieren. Voor de RP2040 ben ik het meest vertrouwd met het gebruik van de Arduino IDE met Earl Philhower's RP2040 Boards Package. Als je het nog niet hebt, zijn er instructies over hoe je het kunt installeren op de T-PicoC3 module GitHub pagina (En zelfs als je het al hebt, moet je die pagina sowieso bezoeken om de TFT-display bibliotheken te downloaden). Het te gebruiken board in de IDE is gewoon de Raspberry Pi Pico.
Als je daaraan de voorkeur geeft, kun je ook PlatformIO gebruiken.MicroPython
Omdat de T-PicoC3 compatibel is met de Raspberry Pi Pico, kun je het ook programmeren in MicroPython, en ze stellen voor om daarvoor Thonny te gebruiken. Raadpleeg de officiële Raspberry Pi Pico documentatie voor meer informatie.De ESP32-C3 kan worden gebruikt als een onafhankelijke MCU. Toepassingen schrijven hiervoor is vergelijkbaar met de Arduino-manier voor de RP2040. Nu moet je eerst het officiële espressif ESP32 Boards Package installeren. Als board moet je de ESP32C3 Dev Module selecteren. De manier om een executable te uploaden naar de ESP32-C3 hangt af van hoe de USB-C kabel is aangesloten. Nogmaals, alle details zijn beschikbaar op de de T-PicoC3 module GitHub pagina.
Discussie (0 opmerking(en))