De Creator Ci40-Kit van Imagination Technologies is een Internet of Things (IoT)-kit bedoeld om snel toepassingen met Internet-toegang te ontwikkelen. De kit wordt geleverd in een doosje van dun, bruin karton met daarin:
  • Creator Ci40-board
  • 6LowPAN clicker boards (2x)
  • Relay click
  • Motion click
  • Thermo 3 click
  • USB-A naar micro-USB kabel
  • Nylon pootje + moer (4x)
  • 5-polige haakse pinheader (2x)
 
De kit bevat geen documentatie, alleen een URL die verwijst naar www.creatordev.io.



 
Creator Ci40 IoT kit unpacked
Op de CPU-kaart staat als merknaam Imagination,
de click- en clicker-kaarten komen van mikroElektronica.

Het hart van de Ci40-kaart is een cXT200 dual-core, dual-thread 550 MHz MIPS InterAptiv-processor. Het gaat om connectivity bij deze kit en de kaart ondersteunt dan ook verschillende low-power draadloze en bedrade protocollen, waaronder 802.15.4 6LoWPAN, 802.11 ac 2×2 WiFi, Bluetooth (LE zowel als standaard) en Ethernet. Naast netwerkinterfaces beschikt de kaart over een Raspberry Pi-compatibele connector, twee mikroBUS-poorten en, natuurlijk, I/O’s zoals UART, GPIO, SPI , I²C, ADC , enz. Omdat het bedoeld is voor IoT-toepassingen, heeft het board ook een Trusted Platform Module (TPM) voor extra veiligheid. Er is behoorlijk veel geheugenruimte beschikbaar: 2 MB boot NOR -Flash, 512 MB NAND-Flash, 256 MB DDR 3 SDRAM en een SD-slot.

De Ci40 wordt geleverd met OpenWrt geïnstalleerd en werkt met de online Creator Device Manager voor IoT-ontwikkeling.

Aan de slag

Omdat de Ci40-kaart aan beide kanten componenten heeft, beginnen we met het monteren van de pootjes om de mechanische stabiliteit te verbeteren. Daarna gaan we naar de in het paarse boekje genoemde URL in de hoop daar nuttige informatie te vinden. We worden verwelkomd door een scherm met twee drukknoppen; we klikken op de knop “Start with an IoT kit”, want dat stond op de doos. We komen nu op een pagina met een foto van de spullen die we op tafel hebben liggen, dus we zitten goed. Nu klikken we op “Get Started”. Nu worden we vriendelijk verwelkomd met de boodschap: “403 Forbidden – access denied”.

Hmm…