Moeten we eerst een account aanmaken? Ik zie nergens een mogelijkheid om dat te doen. Ook de knop “Projects” op de Creator Ci40 IoT Hub-pagina geeft dezelfde resultaat. De knop “Docs” op de IoT Kit-pagina opent dezelfde pagina als de knop “Get Started” op de Hub-pagina, dus er is eigenlijk maar één juiste route op deze website. We hebben nu toegang tot een Quick Start Guide, die zegt dat we de kaart moeten aansluiten op een externe voeding, (9 VDC , 3A, 400mA minimum), niet op een USB -poort op de computer.

Verbinding maken met de Creator Ci40


Als de kaart voeding krijgt, kunnen we er op verschillende manieren verbinding mee maken. Omdat alle voorbeelden die nu volgen werken met Ubuntu 16.04, is het het beste om te werken met een PC die ook op Ubuntu draait of met een virtuele machine (VM).

Als de kaart klaar is met booten (dat duurt iets minder dan een minuut), kunnen we verbinding maken via de seriële poort. Stuur wat data (druk op een toets) om het openingsscherm van de OpenWRT te krijgen.  Ik had niet alle ingrediënten bij de hand, dus het recept voor een fruitig drankje heb ik maar genegeerd: ik wilde mijn verkenningstocht voortzetten!

 
Creator Ci40 IoT kit Luci interface
Het WiFi-netwerk kan worden geconfigureerd met Luci.

We editen de WiFi- en netwerk-configuratiebestanden volgens de instructies in de Quick Start Guide. Dat gaat via de seriële aansluiting met vi. We voeren de SSID, het type beveiliging en het wachtwoord van ons WiFi-netwerk in. Daarbij is het wel handig om een lijst van vi-commando’s bij de hand te hebben. Vergeet in elk geval niet om het bestand op te slaan (met :w). Het is ook mogelijk om deze instellingen uit te voeren in een grafische interface (“Luci”) door verbinding te maken met het access point (CreatorAP) van de Ci40, maar dat betekent dat u de verbinding met het Internet waar alle instructies staan moet verbreken, tenzij u over meer apparatuur beschikt dan ik.

Als het allemaal gelukt is, kan de Ci40 nu verbinden met uw WiFi-netwerk. Draai het commando ifconfig in de terminal om te zien welk IP-adres de kaart heeft gekregen. Als u dat invoert in een browser, verschijnt het Luci-console.

We gaan workshoppen


De volgende stap is het volgen van het voorbeeld in Workshop 1, want daar wordt beschreven wat u moet downloaden en hoe de ontwikkel-PC moet worden ingericht.

Opzetten van de Ci40-ontwikkelomgeving


We draaien eerst een script dat een enorm aantal pakketten installeert. Er blijken veel feeds te ontbreken; gaat dat later problemen opleveren? Dat zien we straks wel, voorlopig gaan we door.

Als het script klaar is met downloaden, kunnen we de toepassing gaan compileren. Op mijn PC duurde dat bijna een uur (mijn PC is niet de snelste), maar ze zeggen dat het de volgende keer sneller gaat. We zullen zien...

Terwijl de PC bezig is met compileren (waarbij een lange lijst van warnings wordt genegeerd) maken we een account om toegang te krijgen tot het certificate creation tool. Klik op “Device Keys” -> “Certificates”-tab -> “Get Certificate +” om een certificaat-bestand te maken en te downloaden. Dit bestand moet op de Ci40 worden geïnstalleerd, maar eerst moeten we wachten totdat het bouwen klaar is. Bij het kopiëren van het bestand met secure copy (scp) verschijnt een warning die we negeren.