Slotopmerkingen

De conclusies van mijn review geef ik graag in de vorm van een opsomming. Eerst een paar negatieve punten die ik nog niet had genoemd:
 
  • Als de kaart ondersteboven ligt is hij niet stabiel vanwege de SPI-connectors en de voedingsaansluiting; er zouden afstandsbusjes of pootjes nodig zijn, maar die worden niet meegeleverd.
  • De voedingsconnector zit ongeveer 10 mm dichter bij het midden van het board dan op een Uno R3. Hij zit ook in het midden van de rand en niet aan de zijkant en wat hoger dan op een Due. Shields die op die plaats vrije ruimte nodig hebben, komen in de problemen.
  • Op mijn kaart zijn de uitbreidingsconnectors van slechte kwaliteit. Ik had dat van mikroE niet verwacht. Het is echt lastig er een kaart op te prikken. Het lukte mij alleen om een click board op slots D en B te zetten. Maar als het eenmaal is gelukt werkt het wel prettig.

Positieve punten
  • Maximaal 4 click-uitbreidingskaarten plus een (zorgvuldig gekozen) Arduino-shield. Trouwens, mikroE heeft ook een Arduino Uno click board-shield. Dit bevat twee click-slots, zodat er zelfs nog meer click boards tegelijk gebruikt kunnen worden.
  • Perfecte integratie in zowel Arduino als Python (met Zerynth Studio)
  • Leuke vormgeving

Al met al is de Flip & click met een prijs van $39 een leuke, goedkope kaart voor rapid prototyping-projecten, waarvoor letterlijk honderden uitbreidingskaarten verkrijgbaar zijn. Er kunnen allerlei hardware-gadgets mee worden gebouwd zonder soldeerbout en zonder kennis van elektronica.