Review: PaPiRus ePaper Screen HAT voor de Raspberry Pi
31 oktober 2018
op
op
De PaPiRus ePaper Screen HAT voor de Raspberry Pi is bedoeld om ePaper-technologie (e-papier) bereikbaar te maken voor iedereen. Daarom is het een volledig open source-product met schema’s en broncode op GitHub. Naast het ePaper-display, heeft de HAT ook vier drukknoppen, een real time-klok ( RTC ) en een temperatuursensor.
Bij deze review is versie v1.9 van de print met een 2.7’’ (Large) display gebruikt; er bestaat ook een versie voor de Pi Zero.
Als we het schema van de PaPiRus bekijken, blijkt dat de pogo-pen is verbonden met de multi-functie pen (MFP) van de RTC . Volgens het internet kan de RUN -pen van de Pi worden gebruikt om hem opnieuw te starten, bijvoorbeeld na een shutdown-commando, dus het lijkt erop dat die pen een soort van watchdog/reboot-functie toevoegt aan de Pi. Als u die niet nodig hebt, hoeft u de pogo-pen ook niet te plaatsen.
Bij deze review is versie v1.9 van de print met een 2.7’’ (Large) display gebruikt; er bestaat ook een versie voor de Pi Zero.
Wat zit er in de PaPiRus-kit?
In de verpakking vinden we:- Volledig bestukte print met een knoopcel;
- Een dun ePaper-display in een antistatisch zakje;
- 4 dubbelzijdige plakstrips;
- Een zakje met 8 nylon bouten, 4 afstandsbusjes, 4 drukknoppen en, heel belangrijk, een pogo-pen:
- Stickers;
- Een kaart met wat informatie.
SOmdat er verder geen uitleg of instructies zijn, moeten we naar de website van de fabrikant om uit vinden wat de bedoeling is.
In elkaar zetten van de PaPiRus ePaper Screen HAT
Omdat het om een kit gaat, moeten we zelf wat dingen doen, voordat we de PaPiRus kunnen gebruiken. Als u de voorbeeldprogramma’s wilt proberen, moet u de drukknoppen solderen. Die kunnen ook handig zijn als gebruikersinterface voor eigen toepassingen, maar ze zijn niet nodig voor het bedienen van het display. Als u de drukknoppen plaatst, duw ze dan zoveel mogelijk naar de rand van de kaart, anders past het scherm niet goed.Pogo-pen
De pogo-pen, een veercontact dat vaak gebruikt wordt in testopstellingen voor elektronica, moet door de gebruiker worden geplaatst omdat de juiste positie afhankelijk is van de versie van de Pi waar hij mee moet werken. Hij moet contact maken met het vierkante soldeervlak van de RUN -jumper op de Pi.Als we het schema van de PaPiRus bekijken, blijkt dat de pogo-pen is verbonden met de multi-functie pen (MFP) van de RTC . Volgens het internet kan de RUN -pen van de Pi worden gebruikt om hem opnieuw te starten, bijvoorbeeld na een shutdown-commando, dus het lijkt erop dat die pen een soort van watchdog/reboot-functie toevoegt aan de Pi. Als u die niet nodig hebt, hoeft u de pogo-pen ook niet te plaatsen.
Read full article
Hide full article
Discussie (3 opmerking(en))